Om Above SportsLab

Lad os fortælle dig historien om os, hvordan vi startede, hvad vores mål, mission og vision er og ikke mindst, hvem som står på mål for Above SportsLab.

Vores historie

Når nogle mennesker mødes, slippes kreativitetens potentiale fri. Tilføres der en smule mod og en stor vilje til et øjeblik som det, bliver vejen fra idé til handling en del kortere, og sådan startede historien om det der nu hedder Above SportsLab.   

Det egentlige startskud lød i oktober 2020, hvor domænet Nordic SportsLab blev købt af en samling journalister og sportsentusiaster, som brænder for sport og formidling. Sammen fik vi den målsætning, at vi skulle give danskerne den ”brede” sportshistorie med afsæt i forskning og videnskab. Vi tror på at sport kan forene og inspirerer, at sport kan være en hårrejsende oplevelse og samle folk på tværs. Sport er for mange et frirum, hvor hverdagens forpligtelser et øjeblik bliver sat på pause til fordel for underholdningen. Men sport er meget mere end de minutter eller timer konkurrencen udspiller sig. Vi mente og mener stadig, at sporten gemmer på en masse ufortalte historier udenfor banen, som burde blive fortalt, og den opgave har vi taget til os.  

I 2022 blev et samarbejde med Above Sports etableret, og for at udvikle platformen yderligere overtog de den daglige drift – stadig i tæt samarbejde med medstifterne af det oprindelige site. Derved har platformen fået sit nye navn Above SportsLab, men værdierne, målene, visionen og missionen forbliver den samme. Vi vil stadig være et medie for dem, hvor sport er mere en bare et spil.  

Hvem er vi & hvad vil vi?

Vi er en digital platform, som i samarbejde med vores brugere vil male billedet af sportsjournalistikken i flere forskellige farver. Above SportsLab vil kæmpe for den konstruktive og alsidige sportsjournalistik og den saglige debat. Sportsjournalistikken er i en lang årrække blevet kritiseret for at være af dårlig kvalitet, at mangle diversitet i sin dækning og udelukkende fokusere på ”sport på banen”. Selvom vi er store fans af, hvad den teknologiske udvikling har gjort for vores mulighed for oplysning, bliver vi bombarderet med hurtige nyheder og en masse støj og larm. Vi vil derfor sætte tempoet ned og lave dybdegående sportsjournalistik. For selvom sport kan placere sig i underholdningsbranchen, giver det ikke et frirum for det journalistiske forpligtelser.

Redaktionen

Nordic SportsLabs skribenter og storytellere sætter sig ind i de historier, der fanger og optager dem. De sætter en ære i den grundige research, og her kan de måske få hjælp fra dig. Kontakt dine favoritskribenter, hvis du har specifikke inputs, eller er nysgerrig på, hvad præcis de arbejder på. 

 
PERS Mathilde Brixen F PID_M7WwMDAyM7QEAA==

Matilde Brixen

Skrivende redaktør

[email protected]

PERS David Pansbo F PID_M7WwMDAyNTECAA==

David Pansbo

CEO - Above Sports

[email protected]

PERS Thomas Badura F PID_M7WwMDAyNzYFAA==

Thomas Badura

Founder - Above Sports

[email protected]

Advisory board

_A1A0506

Kim Lange

Supply Chain Director, PT Ecco Indonesia
_A1A0610

Anders Antonsen

Country Manager Denmark at Sportway& DMC Production
_A1A0432

Jesper Stadum

Teamleder, Learning Products at Leica Geosystems part of Hexagon
_A1A0452

Søren Brixen

Partner HumanTrust A/S
_A1A0397

Frans Hammer

Advisory Director KMD - Nærstformand Danmarks Idrætsforbund

Etik og ansvar

Sportsjournalistikken er længe blevet kritiseret af medieforskningen for ikke at leve op til de professionelle journalistiske standarter. Sportsjournalistikken er tidligere blevet betragtet som mediernes ”legetøjsafdeling”, og har placeret sig i bunden af det professionelle hierarki, betragtet som blød journalistik med karaktertræk som ukritisk booster og promoter af sport (Frandsen, 2012). Diversitet i både kilder, sport og historier har været en mangelvare i den udenlandske såvel som den danske sportsjournalistik. Fairness, etik og professionalisme har ligeledes været store kritikpunkter omkring dækningen af sport. (Horky & Nieland, 2011; Weedon et al., 2018). Mangler som ikke bare udfordrer de normative standarter, men også har mindsket troværdigheden til faget.

Vi anerkender, respekter og priser os lykkelige over, at der de seneste år er sket en udvikling i den journalistiske sportsdækning (Boyle, 2017), men vi er langt fra i mål, og Nordic SportsLab har derfor sat sig for at bidrage yderligere til denne positive retning. Vi tror på, at sport er for alle, og at der i den danske sportsdækning mangler et bredere billede af sporten, dens facetter og personer – fortalt på en retfærdig måde, med et afsæt i viden og forskning. Sport er unægtelig et populært segment, og vi som journalister for Nordic SportsLab har et ansvar for at informere og engagere til debat på en saglig, fair og etisk korrekt måde. Kernen i vores professionelle foretagende er ansvarlighed, og vi vil derfor opretholde og efterleve nedenstående etiske principper, inspireret og oversat fra Accountable Sports Journalism.

Ansvarlig sportsdækning

1. regler og etik
Rettet
  1. Boyle, R. (2017). Sports Journalism: Changing journalism practice and digital media. Digital Journalism. 5(5), 493–495. https://doi.org/10.1080/21670811.2017.1281603
  2. Horky, T. & Nieland, J.U. (2011). First Results of the International Sports Press Survey 2011. Retrieved from: https://www.playthegame.org/fileadmin/image/PTG2011/Presentation/PTG_NielandHorky_ISPS_2011_3.10.2011_final.pdf (accessed 02.04.21)
  3. Weedon, G., Wilson, B., Yoon, L. & Lawson, S. (2018). Where’s all the ‘good’ sports journalism? Sports media research, the sociology of sport, and the question of quality sports reporting. International review for the sociology of sport 53(6), 639–667. https://doi.org/10.1177/1012690216679835
  4. Accountable Sports Journalism Code – Accountable Sports Journalism